Recept za kremasti rižoto sa Biotta sokom od mrkve Svatko zna skuhati rižu, no mi ćemo vam u današnjem receptu pokazati kako joj dati onaj završni ‘touch’ kako bi bila kremasta kao iz najboljih restorana.. Pridružite nam se u pripremi! Sastojci: Upute za pripremu: Pomiješajte juhu, BIOTTA SOK OD MRKVE i 2 šalice vode u loncu; kuhati na srednje laganoj vatri. Otopite 1 žlicu maslaca u loncu na srednje laganoj vatri. Luk kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekša, 5 minuta. Začinite solju i paprom. Podignite toplinu na srednju; dodajte rižu i kuhajte, miješajući dok zrna ne postanu prozirna oko rubova, oko 3 minute. Umiješajte vino, ako koristite; kuhajte dok se ne upije, oko 2 minute. Dodajte 1/2 šalice mješavine vruće juhe, miješajući drvenom žlicom dok se većina tekućine ne upije. Nastavite dodavati juhu, 1/2 šalice odjednom, miješati dok se ne uklopi i riža ne bude mekana, ali još uvijek malo čvrsta za zalogaj, 25 do 30 minuta. Umiješajte preostalu žlicu maslaca i parmezan. Začinite solju i paprom po ukusu. Ukrasite peršinom i parmezanom. |
![]() O Biotta soku od mrkve Original iz 1957. godine. BIOTTA sok od mrkve je prvi sok u povijesti proizveden u Biotti, te je ostao sinonim za potpuno prirodne sokove. I danas se u proizvodnji koristi ista receptura kao i na početku, a to je – najbolja mrkva iz ekološkog uzgoja. Ovaj, sada već tradicionalni sok bogat je prirodnim betakarotenom i provitaminom A. Vitamin A pridonosi normalnom održavanju vida, dok je beta karoten antioksidans koji pokazuje mnoge zdravstvene dobrobiti, a u ljetnim mjesecima pomaže vam postići zdravi preplanuli ten. Biotta sok od mrkve ne sadrži gluten, dodane šećere, bez laktoze je, a mogu ga konzumirati i vegani. Želim naručiti Biottu! |
FOTO: PROMO